Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Składniki na 5 porcji po (121g):

  • opakowanie tortellini ze szpinakiem i ricottą (Rana)
  • wypłukana czerwona fasola (100g)
  • pokrojona w kostkę szynka wieprzowa lub inna (80g)
  • kukurydza (50g)
  • rukola (50g)
  • prażone pestki dyni (na suchej patelni na złoty kolor)
  • Sos: łyżka majonezu (25g), 2 łyżki jogurtu (50g), łyżeczka musztardy (10g), parmezan (10g), pieprz.


Sposób wykonania:

  1. Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Dodajemy do dużej miski pozostałe składniki.
  3. Składniki na sos mieszamy i dodajemy do sałatki.
  4. Możesz dodać sól i pieprz sos do smaku (lub inne ulubione przyprawy).


Jedna porcja dostarcza 276 kcal
B:13.9g T:9.1g W:34.1g

 

 

Sałatka z tortellini

12 sierpnia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: