Składniki na 5 porcji po (121g):
- opakowanie tortellini ze szpinakiem i ricottą (Rana)
- wypłukana czerwona fasola (100g)
- pokrojona w kostkę szynka wieprzowa lub inna (80g)
- kukurydza (50g)
- rukola (50g)
- prażone pestki dyni (na suchej patelni na złoty kolor)
- Sos: łyżka majonezu (25g), 2 łyżki jogurtu (50g), łyżeczka musztardy (10g), parmezan (10g), pieprz.
Sposób wykonania:
- Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Dodajemy do dużej miski pozostałe składniki.
- Składniki na sos mieszamy i dodajemy do sałatki.
- Możesz dodać sól i pieprz sos do smaku (lub inne ulubione przyprawy).
Jedna porcja dostarcza 276 kcal
B:13.9g T:9.1g W:34.1g