Premiera e-booka: ekspresowa dieta pudełkowa w 3 wariantach kalorycznych 50% taniej

 Dni
 Godzin
 Minut

Zielony ryż z łososiem

Spis treści

Jedna porcja (256g) dostarcza 441 kcal B:21.5g T:19.3g W:44.3g

Składniki na 2 porcje:

  • ryż basmati (100g)
  • łosoś wędzony na gorąco (125g)
  • ser feta (30g)
  • 10 pomidorków koktajlowych (200g)
  • 2 ząbki czosnku (10g)
  • łyżka oliwy z oliwek (10g)
  • łyżka pesto z bazylii (najbardziej lubię świeże pesto Rana z Biedronki) (20g)
  • natka pietruszki (6g)
  • Przyprawy: zioła toskańskie (Kotanyi), oregano, sól, pieprz.

Sposób przygotowania :

Na patelnię dodajemy oliwę oraz posiekany ząbek czosnku, po chwili wrzucamy przekrojone na pół pomidorki i smażymy wszystko razem przez chwilę na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy ryż według wskazówek na opakowaniu. Gdy ryż się ugotuje dodajemy go na patelnię do pomidorków, dodajemy pesto i mieszamy. Przyprawy dodajemy wedle własnego uznania (lepiej dać mniej niż przesadzić)🤓. Wykładamy na talerz oraz dodajemy łososia, fetę i wszystko posypujemy jeszcze ziołami i natką (jeżeli chcesz możesz wszystko wymieszać na patelni i podgrzać łososia, ja nie czuję takiej potrzeby i podaję tak jak na zdjęciu 😀.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *