
Zapiekana tortilla w stylu pizzy
Jedna porcja dostarcza 142 kcal (62.2g)
B:8.1g T:7.5g W:10.3g


Składniki:
- 3 placki tortilli (186 g)
- serek pleśniowy (120 g)
- szynka (100g)
- ser cheddar (40 g)
- ser mozzarella (50g)
- pieczarki (120 g) + olej do smażenia (5g)
- koncentrat pomidorowy (75 g)
- Passata pomidorowa (50g)
- Przyprawy do sosu pomidorowego: do pizzy, zioła toskańskie, czosnek suszony, pieprz
- bazylia
Sposób wykonania:
Placki podziel na 12 trójkątów, każdy z nich posmaruj przygotowanym sosem pomidorowym z passaty i koncentratu. Sos dopraw ulubionymi przyprawami. Do środka dodaj podsmażone na oleju pieczarki, szynkę i ser, zawiń. Układaj w okrąg. Całość posmaruj sosem i posyp startym serem. Zapiecz w piekarniku w 180 stopniach (góra-dół) do momentu rozpuszczenia się sera.
Sposób wykonania w formie filmiku:
0 Komentarze