NatiBuczi
PrzepisyDeseryWafle przekładane kajmakiem, czekoladą i nutellą

Wafle przekładane kajmakiem, czekoladą i nutellą

Wafle z trzema rodzajami nadzienia, które smakują tak, jak sobie to wyśniłam.

Niby kajmak, niby nutella, a jeden kawałek ma tylko 57 kcal B:1.4g T:1.5g W:9.4g (jeden kawałek waży 17g) a wyszło mi takich 42.

Składniki:

  • opakowanie wafli (160g), ja kupiłam w Lidlu, jak cofniesz się jeden post to zobaczysz jakie🙃.
  • 3 łyżki nutelli (40g)
  • 3 łyżki masła orzechowego (40g)
  • puszka masy kajmakowej (460g)


Sposób wykonania:
Kajmak dzielimy na pół i rozsmarowujemy na dwóch waflach, jeden dajemy na górę, a drugi przyklejamy na dół, a miedzy kajmak dajemy warstwę z nutelli i ostatni wafel smarujemy masłem orzechowym.

  • 1 warstwa- kajmak
  • 2 warstwa- nutella
  • 3 warstwa – masło orzechowe
  • 4 warstwa- kajmak


Do rozsmarowywania polecam silikonową szpatułkę. Wafle zwijam ciasno w folię spożywczą i chowam na kilka godzin do lodówki. Przygniotłam jeszcze wafle dwoma twarożkami po bogach, aby nie wstawały i dobrze się skleiły.

To jest takie dobre! J

Dodaj komentarz

Top