Rozkoszuj się wykwintnym smakiem tortellini w sosie kurkowym, delikatnie otulonym wędzoną szynką parmeńską. To połączenie włoskiej tradycji z wyrafinowanym smakiem szlachetnych składników, które zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Składniki na 3 porcje:
Opakowanie tortellini z prosciutto i serem (250g)
Śmietana 30% (50 g)
kurki (120 g)
cebula (50 g)
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
parmezan (30 g)
szpinak (50 g)
4 plastry szynki parmeńskiej (60 g)
Sposób przygotowania:
Na patelnię dodaj oliwę, podsmaż na niej cebulę i kurki. Posmażcie cebuli z kurkami zajmuje ok. 12-15 minut. Po tym czasie dodajszpinak, śmietanę, przyprawy do smaku. Redukowanie sosu w zależności od preferencji (u mnie 3 minuty). Na koniec dodaje porwane plastry szynki i parmezan. Posypuję przyprawami. Mieszam i gotowe.
Porcja dostarcza (135 g) 351 kcal
B:16.8 g T:14.5 g W:37.7 g