NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaTofu z gnocchi i sałatką

Tofu z gnocchi i sałatką

Składniki:

  • opakowanie tofu wędzonego
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka papryczek chilli w oleju z Lidla albo przyprawa chwilki lub papryka słodka jak nie lubisz ostrego,
  • opcjonalnie odrobina sosu sojowego
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • przyprawa: zioła toskańskie lub suszone pomidory
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczka oleju do smażenia
  • gnocchi (100g przed ugotowaniem)
  • odrobina (5g) sera mozzarella do posypania gnocchi
  • 2 garście jarmużu
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 6 pieczarek marynowanych

 

 

Sposób wykonania:

Tofu kroję kawałki, mieszam z koncentratem, papryczkami i/lub przyprawami, następnie obtaczam to w mące ziemniaczanej i smażę na dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Smażę z każdej strony na średnim ogniu po ok. 2-3 minuty.

Gnocchi najczęściej kupuję z Biedronce z GustoBello i gotuję według wskazówek na opakowaniu. Posypuje serem.

Warzywa układam w sałatkę.


Jak mi smakuje to tofu! To jest w ogóle inny stan umysłu jeżeli chodzi o tofu. Uwielbiam, jem co najmniej raz w tygodniu.

Lubisz tofu? Ja się do niego przekonałam w tamtym roku i jem bardzo często. Jest serio super jak się do niego odpowiednio podejdzie.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 493 kcal (520g czyli ponad pół kilograma jedzenia).
B:28.2g T:22g W:46g

Dodaj komentarz

Top