
Szybkie spaghetti z indykiem
Spaghetti w wersji fit Acquistare Generico Sincrosa (Precose) senza Prescrizione , ale w smaku jak tradycyjne.
Porcja ze zdjęcia dostarcza 524 kcal w tym 80g makaronu (ważymy na sucho) + 20g sera mozzarella
Przepis:
- mięso mielone z piersi indyka (400 g)
- łyżka oleju (10 ml)
- przyprawy do mięsa: do pieczonego kurczaka, oregano, zioła toskańskie, słodka papryka, czosnek niedźwiedzi, pieprz,
- słoik sosu pomidorowego spaghetti (500 g)
- 3 ząbki czosnku (15 g)
- pęczek świeżej bazylii
- 1 cebula pokrojona w drobną kostkę (100 g)
- bulion warzywny w słoiczku (1 łyżka rozrobioną w 300 ml gorącej wody)
- makaron spaghetti pełnoziarnisty (80 g)/porcja
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cebulę, mięso oraz przyprawy.
- Gdy mięso się podsmaży dodaję wyciśnięty czosnek, podsmażam minutę i zalewam bulionem oraz dodaję sos boloński.
- Przykrywam na 10 minut , duszę, a następnie odkrywam i czekam ok. 15 minut, aż smaki „sobą przejdą” i woda odparuje.
- Odcedzam makaron, do makaronu dodaję 1/4 porcji sosu, wszystko dokładnie mieszam.
- Całość podaję z tartym serem mozzarella i świeżą bazylią.
Pyszny i zdrowy obiad w 30 minut gotowy na dwa dni. Kocham spaghetti i nie wyobrażam sobie bez niego mojej diety.
0 Komentarze