Soczysta pierś z kurczaka, która jest dodatkiem do wielu dań.
Jedna porcja ma 113 kcal (125 g) i głównie białko 🙂
B:23.2 g T:1.8 g W:1.3 g
Składniki:
- pierś z kurczaka (600 g)
- Woda (100 g)
- Sos ostrygowy (może byc też sojowy, ale daj wtedyo 40 ml mniej wody) (40 g)
- Przyprawa do kurczaka
- Czosnek granulowany
- Papryka slodka
- Chilli
- Pieprz
Sposób wykonania:
Mięso marynuję w przyprawach – im dłużej tym lepiej, następnie grilluje ok. 15 minut – super jako domowa wędlina z kurczaka, dodatek do sałatek, zup czy dań z makaronem, ryżem lub kaszą. Opcjonalnie możesz dodać sezam i szczypiorek (nie wliczałam). Możesz także piec w rękawie ok. 30 minut, gotować na parze ok. 20 minut czy smażyć na patelni przez ok. 15 minut.
—
Grill Tefal – tutaj link – mamy 3 lata i jesteśmy zadowoleni – robię w nim dużo rzeczy bez dodatku tłuszczy – od tostów po ryby, kurczaka, warzywach czy burgery.