Szukasz szybkiego i smacznego pomysłu na obiad? Nasz przepis na makaron z pieczarkami, marchewką i serem gotowany w zaledwie 10 minut spełni Twoje oczekiwania! To proste danie, które można przygotować w ekspresowym tempie, nie rezygnując przy tym z bogactwa smaku i wartości odżywczych. Poczuj aromat świeżych pieczarek, chrupkości marchewki i kremowej konsystencji sera, które idealnie komponują się z delikatnym makaronem.
Składniki na 2 porcje:
- makaron pełnoziarnisty (160 g)
- pieczarki (160 g)
- marchew (45 g)
- oliwa (10 g)
- ser mozzarella (40 g)
- pesto z tofu i pomidorami (gotowe – GoVege Biedra) (20 g)
- cebula (100 g)
- przyprawy: gotowy bulion w słoiku – łyżeczka sos sojowy, pieprz, chilli
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj, na patelnie dodaj oliwę, warzywa, przyprawy. Smaż wszystko razem ok. 10 minut. Daj wodę z makaronu (ok. 30 ml). Wymieszaj z makaronem i czerwonym pesto. Dodaj ser i poczekaj aż się rozpuści.
Porcja dostarcza 456 kcal
B:19.2 g T:14.9 g W:59.7