NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaSerowy makaron z pieczarkami i marchewką

Serowy makaron z pieczarkami i marchewką

Szukasz szybkiego i smacznego pomysłu na obiad? Nasz przepis na makaron z pieczarkami, marchewką i serem gotowany w zaledwie 10 minut spełni Twoje oczekiwania! To proste danie, które można przygotować w ekspresowym tempie, nie rezygnując przy tym z bogactwa smaku i wartości odżywczych. Poczuj aromat świeżych pieczarek, chrupkości marchewki i kremowej konsystencji sera, które idealnie komponują się z delikatnym makaronem.

Składniki na 2 porcje:

  • makaron pełnoziarnisty (160 g)
  • pieczarki (160 g)
  • marchew (45 g)
  • oliwa (10 g)
  • ser mozzarella (40 g)
  • pesto z tofu i pomidorami (gotowe – GoVege Biedra) (20 g)
  • cebula (100 g)
  • przyprawy: gotowy bulion w słoiku – łyżeczka sos sojowy, pieprz, chilli

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj, na patelnie dodaj oliwę, warzywa, przyprawy. Smaż wszystko razem ok. 10 minut. Daj wodę z makaronu (ok. 30 ml). Wymieszaj z makaronem i czerwonym pesto. Dodaj ser i poczekaj aż się rozpuści. 

Porcja dostarcza 456 kcal

B:19.2 g T:14.9 g W:59.7

Dodaj komentarz

Top