Wiosenna sałatka ze szparagami i fetą w 10 minut.
Porcja ze zdjęcia (620g) dostarcza 332 kcal
B:16g T:19.3g W:23.9g
Składniki:
- szparagi (270g)
- pomidor koktajlowy (160g)
- pesto z bazylii (Rana) (10g)
- pestki dyni i słonecznika (10g)
- oliwki zielone (30g)
- 2 plastry sera typu feta półtłustego (40g)
- przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz pieprz
Ta sałatka jest idealna do grilla, na obiad czy kolacje. Zdrowa, pyszna i mega szybka w wykonaniu.
Sposób wykonania:
- Szparagi ugotuj w wodzie lub na parze (4 minuty).
- Ser pokrój, warzywa również.
- Pestki podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
- Wszystko ułóż na talerzu.
Feta, pestki, szparagi i pesto to taki smak, że musiałam od razu Wam dodać przepis. A ta sałatka powstała dzisiaj przypadkiem, bo musiałam wykorzystać szparagi i ser z terminem do jutra.
Daj znać jakie przepisy i Ciebie powstały przypadkiem, bo u mnie same najlepsze przepisy powstają przypadkiem.