Porcja ze zdjęcia (590g) dostarcza 540 kcal
B:42.9g T:30.1g W:22.5g
*składniki możesz mnożyć, aby dopasować ilość do swoich potrzeb
Składniki:
- ser halloumi (50 g)
- 5 plastrów suszonych pomidorów z zalewy (30 g)
- 1 łyżeczka pestek dyni (5 g)
- 2 łyżeczki pestek słonecznika (10 g)
- pomidor (180 g)
- pół ogórka (100 g)
- pierś z kurczaka (100 g)
- pół opakowania mixu sałat (70 g)
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię dodajemy ziarna oraz je prażymy na złoty kolor. Odkładamy je na bok , a na tej samej patelni podsmażamy ser halloumi (gdy wygląda tak jak na zdjęciu przewracamy na drugą stronę i ponownie smażymy do uzyskania takiego efektu).
Na patelni grillowej podsmażyłam kurczaka, którego wcześniej zamarynowałam w przyprawie do kurczaka pieczonego, marynacie kurczak Teriyaki oraz pieprzu. Smażyłam z dwóch stron (ok.3-4 min na stronę).
Resztę składników kroimy, układamy na sałacie i polewamy odrobiną oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.