
Sałatka z krewetkami


Sałatka z krewetkami, makaronem i warzywami .
Porcja ze zdjęcia ma 312 kcal B:24g T:15.7g W:43.8g
Składniki:
- krewetki (70 g)
- łyżeczka oliwy do usmażenia krewetek (5 g)
- natka pietruszki
- ząbek czosnku (5 g)
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnie dodajemy olej, następnie oliwę, czosnek w łupinkach i natkę pietruszki. Po ok. 1 minucie smażenia dodajemy krewetki. Smażymy z obu stron razem 3 minuty.
Reszta składników:
- łyżeczka oleju z awokado (lub innego) ( 5 g)
- łyżka kukurydzy (10 g)
- pomidor (180 g)
- pół ogórka (100 g)
- 1/3 papryki czerwonej (50 g)
- makaron pełnoziarnisty (po ugotowaniu) (100 g)
- czarnuszka (3 g)
- sezam (3 g)
- cebula czerwona (20 g)
- kukurydza (10 g)
- koperek
- sól i pieprz do smaku.
Warzywa kroimy, makaron gotujemy. Wszystko wykładamy, polewamy olejem i posypujemy koperkiem, sezamem i czarnuszką. Samo zdrowie.
0 Komentarze