NatiBuczi
PrzepisyKolacjeSałatka z krewetkami

Sałatka z krewetkami

Sałatka z krewetkami, makaronem i warzywami .

Porcja ze zdjęcia ma 312 kcal B:24g T:15.7g W:43.8g

Składniki:

  • krewetki (70 g)
  • łyżeczka oliwy do usmażenia krewetek (5 g)
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku (5 g)

Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnie dodajemy olej, następnie oliwę, czosnek w łupinkach i natkę pietruszki. Po ok. 1 minucie smażenia dodajemy krewetki. Smażymy z obu stron razem 3 minuty.

Reszta składników:

  • łyżeczka oleju z awokado (lub innego) ( 5 g)
  • łyżka kukurydzy (10 g)
  • pomidor (180 g)
  • pół ogórka (100 g)
  • 1/3 papryki czerwonej (50 g)
  • makaron pełnoziarnisty (po ugotowaniu) (100 g)
  • czarnuszka (3 g)
  • sezam (3 g)
  • cebula czerwona (20 g)
  • kukurydza (10 g)
  • koperek
  • sól i pieprz do smaku.


Warzywa kroimy, makaron gotujemy. Wszystko wykładamy, polewamy olejem i posypujemy koperkiem, sezamem i czarnuszką. Samo zdrowie.

Dodaj komentarz

Top