Sałatka z warzywami, pestkami dyni i serem halloumi to zdecydowanie jedno z moich ulubionych dań na szybko. Jak nie znasz tego sera, to bardzo polecam Ci spróbować.
Składniki:
- pomidor (130 g)
- papryka (100 g)
- awokado (70 g)
- Ser halloumi (60 g)
- Mix sałat z rukolą (50 g)
- Suszone pomidory w oleju (20 g)
- Woda (20 g)
- Musztarda (10 g)
- Majonez sałatkowy wegański (10 g)
- Pestki dyni (5 g)
- Pestki słonecznika (5 g)
- Czarnuszka (3 g)
- Bazylia (3 g)
Sposób przygotowania:
Do miski dodaj sałatę , pokrojone warzywa. Pestki upraż na złoty kolor na suchej i dobrze rozgrzanej patelni. Wymieszaj wodę z musztardą i majonezem. Dodaj do sosu przyprawę suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę. Ser halloumi smaż na suchej patelni na złoty kolor (około 3-4 minuty na stronę na średnim ogniu).