
Sałatka z burakiem i szparagami
Taka miska ma tylko 336kcal
B:13.9g T:19.4g W:31g
Składniki :
- 1 burak ugotowany – ja kupuje już ugotowane
- 7 szparagów- urywamy końcówki i gotujemy 7 minut
- 3 garście szpinaku/rukoli/sałaty/roszponki
- ser sałatkowy typu feta ISLOS Turek (20g)
- 5 pomidorków koktajlowych
- 2 plastry czerwonej cebuli
- pół łyżeczki pestek słonecznika i pół dyni – możesz wybrać jedne- prażymy na suchej patelni na złoty kolor
- sos do sałatek knorr -ten z naturalnymi składnikami koperkowo ziołowy wymieszałam z 3 łyżeczkami oleju lnianego tłoczonego na zimno i 2 łyżeczki wody- odstawiam go do lodówki i używam do sałatek (starcza na 3 sałatki)1/4 awokado
- świeża bazylia
- czarnuszka, pieprz
Sposób przygotowania :
Sposób przygotowania jest niezwykle prosty, wszystko układamy na talerzu i zalewamy sosem. Szybkie, zdrowe, pyszne!💚

0 Komentarze