Premiera e-booka: ekspresowa dieta pudełkowa w 3 wariantach kalorycznych 50% taniej

 Dni
 Godzin
 Minut

Sałatka z halloumi i chrupiącym boczkiem

Spis treści

Niezwykła sałatka z halloumi, chrupiącymi chipsami z boczku i intensywnym sosem pesto bazyliowego – połączenie smaków, które rozgrzewa zmysły i kusi podniebienie. Ta lekka, ale sycąca potrawa to doskonała propozycja na letni obiad lub kolację, idealna zarówno dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej, jak i poszukujących nowych doznań kulinarnych.


Porcja dostarcza 471 kcal
B:19.6 g T: 38.7 g W:14.9 g


Składniki:

  • rukola (10 g)
  • pomidor (130 g)
  • awokado (40 g)
  • migdały (10 g)
  • cebula (20 g)
  • halloumi (40 g)
  • pesto (20 g)
  • oliwki (40 g)
  • plaster boczku usmażony na patelni aż się wytopi tłuszcz (10 g)
  • przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, pieprz

Sposób przygotowania:


Ser smażę na suchej patelni z dwóch stron na złoty kolor. Z pierwszej strony będzie smażył się dłużej, bo zanim się zarumieni, to musi woda odparować. Jednak gdy przewrócisz na drugą stronę to smaży się go już tylko ok. 2 minuty. Boczek smażę na tej samej patelni na średnim ogniu, czekam aż tłuszcz się wytopi a z plastrów powstaną chipsy. Taki boczek odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kroję i układam wszystkie składniki z listy na talerzu, posypuję migdałami (możesz je podprażyć chwilę na suchej patelni, aby wydobyć głębię smaku.)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *