Pizza w 10 minut – cała 661 kcal (325 g)
B: 35.3 g T:22.7 g W: 79.6 g
Składniki:
- spody do pizzy z Biedronki (140 g) (GustoBello) – super skład- tylko mąka, woda, oliwa, drożdże i sól.
- mój własny sos do pizzy– puszka pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku, pół cebuli, bazylia, zioła włoskie, suszone pomidory, pieprz, sól (wszystkiego po szczypcie) – sosu używam później do wszystkiego albo przerabiam na sos do spaghetti.
- 1 placek-1 łyżka sosu
- 2 plastry sera camembert light (President) (40 g)
- 3 plastry szynki z gotowanej piersi indyka (60 g)
- 2 plastry suszonych pomidorów (40 g)
- garść szpinaku (25 g)
- starty ser Grana Padano (5 g)
Sposób wykonania: spód do pizzy kładę na rozgrzanej patelni na 3 minuty, przekładam na drugą stronę, smaruję sosem, układam składniki i przykrywam przykrywką. Piekę na patelni na małym ogniu. Pizza jest gotowa jak ser się rozpuści.
Pamiętaj, żeby nie nałożyć zbyt wielu składników, bo pizza nie będzie chrupiąca. Nie przesadzam też z sosem. Wtedy wychodzi najlepsza!