
Pizza w 10 minut
Cała 576 kcal (281 g)
B:23.9 g T:19.9 g W:74.5g
Składniki :
- spód do pizzy (140 g)
- szynka z piersi indyka (30 g)
- mozzarella (25 g)
- rukola z mamy ogródka i bazylia z okna💚
- oliwki (18 g)
- cebula (45 g)
- ketchup 60% mniej kcal (16 g)
- przyprawy: zioła toskańskie i harissa
Sposób wykonania:
Spód dodaj na patelnie, podpiecz z jednej strony, przełóż na drugą posmaruj ketchupem, dodaj dodatki i przykryj. Piecz pod przykryciem na małym ogniu aż spód zrobi się chrupiący, ser rozpuści, a składniki podgrzeją. Na koniec posyp przyprawami i rukolą i bazylią.
—
Taka pizza super smakuje także na zimno, więc zabieram ją ze sobą na wynos🙂.



0 Komentarze