NatiBuczi
PrzepisyKolacjePinsa z szynką cotto i pesto bazyliowym

Pinsa z szynką cotto i pesto bazyliowym

Pinsa z dodatkiem mąki z pełnego ziarna 🌾z prosciutto, mozzarella i pesto bazyliowym🌿


Składniki:


Pinsa Bellle Italia Pinsa Integrale (230 g)
Pomidorki koktajlowe (100 g)
Pomidory Salsa pronta Pizzutello Mutti (35 g)
Mini mozzarella (50 g)
Prosciutto Cotto (40 g)
Pesto z bazylią Rana (20 g)
Rukola (3 g)
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (przyprawa)

Sposób przygotowania:


Pinsę smaruję passatą, dodaję ser i pozostałe składniki poza rukolą, przyprawami i pesto, bo je dodaje po upieczeniu. Ty możesz zrobić tak jak lubisz. Czas pieczenia jak na opakowaniu lub tak jak ja 10 minut 200 stopni.

Pinsę dzielę na 6 kawałków, jeden ma 168 kcal (87 g)
B:8.4 T:6.3 W:18.1

Dodaj komentarz

Top