1 tortilla ma 382 kcal (271.3 g)
B:19.1 g T: 14.6 g W:43.2 g
Możesz użyć oliwy z oliwek (5g ) i np. szynki drobiowej zamiast boczku.
Składniki na 4 porcje:
- tortilla (245 g)
- boczek (40 g)
- pomidor (2 sztuki) (260 g)
- kurki (60 g)
- kukurydza (45 g)
- cebula (55 g)
- 5 jajek (280 g)
- mozzarella (40 g)
- rukola (20 g)
- sriracha mayo (20 g)
- jalapeno (20 g)
Sposób wykonania:
Na patelnię dodaj pokrojony boczek, poczekaj aż się wytopi, następnie dodaj pół cebuli pokrojonej w kostkę. Po chwili dodaj oczyszczone i pokrojone kurki. Smaż ok. 3-4 minuty i zalej roztrzepanymi jajkami. Po minucie dodaj kukurydzę. Smaż na małym ogniu por przykryciem po momentu aż omlet się zetnie. Gdy jest ścięty w 90% dodaj na wierzch ser. Omlet pokrój na 4 części. Tortille przekrój, na każdą ćwiartkę dodaj dodatki i zawiń. Pycha!!!!