Omlet ze zdjęcia ma 604 kcal. B:23.4g T:24.4g W:76g. Możesz dać połowę składników i wtedy będzie miał 300 kcal.
U mnie śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i jem je największe, dzięki temu później jem mniej i nie podjadam. Jem tak już od 2 miesięcy i na mnie to super działa.
Przepis na omlet:
- 1 banan
- 2 łyżki płatków jaglanych
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
- łyżeczka oleju rzepakowego
- łyżeczka erytrytolu lub innego cukru, gdy potrzebujesz
- 2 jajka
- łyżka kakao
Sposób wykonania:
- Rozgniatamy banana i wbijamy do nich jajka Kaufen Alpuric (Zyloprim) Online ohne rezept , dokładnie mieszamy.
- Następnie dodajemy suche składniki.
- Patelnię rozgrzewamy i dodajemy olej.
- Wylewamy masę na patelnię i równomiernie rozprowadzany oraz smażymy na wolnym ogniu, aby omlet się upiekł, a nie spalił.
- Sprawdzamy po ok. 2-3 minutach czy się ściął spód – gdy tak przewracamy na drugą stronę.
- Zsuwam na talerz i przykładam patelnie nad talerzem. To dla mnie najlepszy sposób – nigdy się nie rozwala.
- Z drugiej strony pieczemy już tylko ok. 1 – 1.5 min, aby omlet nie był wysuszony. No chyba, że taki lubisz, to trzymaj 2-3 min.
- Omlet podałam z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, 200g truskawek i 5 g wiórków kokosowych.
Przepyszne śniadanie lub kolacja na słodko.