NatiBuczi
PrzepisyDeseryOmlet czekoladowy z truskawkami w 5 minut

Omlet czekoladowy z truskawkami w 5 minut



Omlet ze zdjęcia ma 604 kcal. B:23.4g T:24.4g W:76g. Możesz dać połowę składników i wtedy będzie miał 300 kcal.

U mnie śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i jem je największe, dzięki temu później jem mniej i nie podjadam. Jem tak już od 2 miesięcy i na mnie to super działa.

Przepis na omlet:

  • 1 banan
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • łyżeczka erytrytolu lub innego cukru, gdy potrzebujesz
  • 2 jajka
  • łyżka kakao


Sposób wykonania:

  1. Rozgniatamy banana i wbijamy do nich jajka, dokładnie mieszamy.
  2. Następnie dodajemy suche składniki.
  3. Patelnię rozgrzewamy i dodajemy olej.
  4. Wylewamy masę na patelnię i równomiernie rozprowadzany oraz smażymy na wolnym ogniu, aby omlet się upiekł, a nie spalił.
  5. Sprawdzamy po ok. 2-3 minutach czy się ściął spód – gdy tak przewracamy na drugą stronę.
  6. Zsuwam na talerz i przykładam patelnie nad talerzem. To dla mnie najlepszy sposób – nigdy się nie rozwala.
  7. Z drugiej strony pieczemy już tylko ok. 1 – 1.5 min, aby omlet nie był wysuszony. No chyba, że taki lubisz, to trzymaj 2-3 min.
  8. Omlet podałam z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, 200g truskawek i 5 g wiórków kokosowych.


Przepyszne śniadanie lub kolacja na słodko.

Dodaj komentarz

Top