Kakaowe naleśniki z waniliowym twarogiem i owocami.
Porcja ( 2 naleśniki, 2 porcje farszu + dodatki) dostarczają 443 kcal
B: 26.9g T:9.9g W:65.7g
Przepis (6 sztuk):
naleśniki:
- 3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej (lub innej) (30 g)
- pół szklanki mleka/napoju roślinnego (115ml) i pół szklanki wody (100ml)
- pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru (18g)
- łyżka kakao (10g)
- jajko (58g)
Wszystko mieszamy rózgą lub mikserem na jednolitą masę. Smażymy z dwóch stron (wskazówki w wyróżnionej relacji na moim profilu).
*pamiętaj, że konsystencja ma być gęsta, ciasto ma powoli spływać z łyżki. Gdy jest za rzadkie , dodaj mąki😘
jeżeli potrzebujesz, dodaj cukier do naleśników.
Nadzienie (6 porcji):
- opakowanie twarogu chudego (250 g)
- opakowanie skyru waniliowego/serka waniliowego/jogurtu naturalnego (150 ml)
- wiórki kokosowe (20g)
- cukier – ja dałam łyżkę erytrytolu i szczyptę cukru z nutą wanilii (10g)
Wszystko razem mieszamy, aż konsystencja będzie kremowa.
Naleśniki dodatkowo podałam jeszcze z dżemem malinowym 100% (30 g) mango (140g)i malinami (70 g)