NatiBuczi
PrzepisyDeseryMini serniczki

Mini serniczki

Serniczki przygotujesz razem z pieczeniem w 30 minut. Są bardzo proste i pyszne.

1 porcja (110 g) ma 227 kcal B:8.4 g T:15.1g W:14.3g

Składniki:

  • twaróg z wiaderka (500 g)
  • Mascarpone (200 g)
  • Jogurt naturalny (70 g)
  • 2 budynie waniliowe ( 60 g)
  • 1 cukier wanilinowy (16 g)
  • Erytrytol lub coś innego do posłodzenia ( 50 g)
  • Jajko (56 g)
  • Masło orzechowe (40 g)
  • Czekolada RED o zmniejszonej kaloryczności (26 g)
  • Woda (20 ml)
  • Pudding proteinowy Valio toffi i czekolada

Sposób wykonania:

Do miski dodaj twaróg, mascarpone, jogurt, cukier wanilinowy, erytrytol, 2 budynie wanilowe lub 60 g skrobii. Wszystko razem dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną lub mikserem. Po uzyskaniu gładkiej konsystencji dodaj roztrzepane jajko i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Blachę do babeczek wyłóż papilotkami i każdą napełnij pokruszonymi herbatnikami o smaku kakaowym. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez 20 minut – najlepiej obserwować.

Przestudzone serniczki posmaruj kremem z wymieszanego masła orzechowego, wody i puddingu proteinowego Valio o smaku czekolady i toffi. Posyp orzeszkami i polej rozpuszczoną czekoladą (ja rozpuszczam w kąpieli wodnej).

Serniczki trzymaj w lodówce przed podaniem, najlepiej smakują schłodzone (najlepiej min. godzinę).

Wszystkie składniki znajdziesz w ostatnim filmiku z zakupów. Jeżeli potrzebujesz więcej przepisów świąteczno-imprezowych zapraszam Cię do sklepu natibuczi.pl, gdzie do świąt możesz kupić e-buczka z 52 łatwymi i niezawodnymi przepisami z wyliczonymi kaloriami.

Sposób wykonania w formie filmiku znajdziesz poniżej:

Dodaj komentarz

Top