
Makaron ze szpinakiem i łososiem
Makaron ze szpinakiem i łososiem, czyli propozycja na obiad z niskim indeksem glikemicznym, który robi się tyle, ile gotuje się makaron!
Porcja (267.5 g) dostarcza 489 kcal
B: 32 g T:13.8 g W:65 g
Indeks glikemiczny: 42.2 (niski)
Składniki na porcje :
- makaron pełnoziarnisty (180 g)
- cebula (50 g)
- czosnek (5g)
- szpinak (100 g)
- oliwa z oliwek (5 g)
- łosoś wędzony (100 g)
- śmietana 30% (30 g)
- mozzarella light (50 g)
- koperek
- woda z makaronu (30 ml)
- sól, pieprz, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Sposób wykonania :
Na patelni podsmaż cebule i czosnek na złoty kolor, dodaj szpinak, wodę i poczekaj aż szpinak się rozmrozi, dodaj śmietanę, przyprawy i zioła oraz mozzarelle. Na koniec dodaj makaron i łososia. Wszystko razem wymieszaj. Gotowe!


0 Komentarze