NatiBuczi
PrzepisyKolacjeMakaron ze szpinakiem i łososiem

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Makaron ze szpinakiem i łososiem, czyli propozycja na obiad z niskim indeksem glikemicznym, który robi się tyle, ile gotuje się makaron!

Porcja (267.5 g) dostarcza 489 kcal
B: 32 g T:13.8 g W:65 g
Indeks glikemiczny: 42.2 (niski)

Składniki na porcje :

  • makaron pełnoziarnisty (180 g)
  • cebula (50 g)
  • czosnek (5g)
  • szpinak (100 g)
  • oliwa z oliwek (5 g)
  • łosoś wędzony (100 g)
  • śmietana 30% (30 g)
  • mozzarella light (50 g)
  • koperek
  • woda z makaronu (30 ml)
  • sól, pieprz, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób wykonania :

Na patelni podsmaż cebule i czosnek na złoty kolor, dodaj szpinak, wodę i poczekaj aż szpinak się rozmrozi, dodaj śmietanę, przyprawy i zioła oraz mozzarelle. Na koniec dodaj makaron i łososia. Wszystko razem wymieszaj. Gotowe!

Dodaj komentarz

Top