NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaMakaron ze szparagami i serem typu feta

Makaron ze szparagami i serem typu feta

Przygotuj pyszny makaron ze szparagami i pieczarkami z dodatkiem aromatycznego sera! Ta lekka i zdrowa potrawa zachwyci nie tylko Twoje kubki smakowe, ale również dostarczy niezbędnych składników odżywczych.

Składniki na dwie porcje:

  • Szparagi (240 g)
  • Pieczarki (200 g)
  • Makaron tagliatelle (140 g)
  • Cebula (100 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Olej rzeapkowy (10 g)
  • Ser mozzarella (40 g)
  • Śmietana 30% (40 g)
  • Woda z makaronu (40 g)
  • Ser typu feta (15 g)
  • Bulion (5 g)

Sposób wykonania:

Na rozgrzaną patelnie dodaj olej, następnie posiekaną cebule i czosnek. Po chwili dodaj pokrojone szparagi, podsmaż chwile, dodaj wodę z makaronu oraz bulion. Duś pod przykryciem 5 minut, a następnie dodaj cienko pokrojone pieczarki i duś kolejne 5 minut. Dodaj śmietanę i ser mozzarella, poczekaj aż ser się rozpuści. Dodaj makaron i wszystko razem wymieszaj. Na wierzch dodaj ser typu feta.

Porcja (418 g) dostarcza 492 kcal

B:22.5 g T: 18.1 g W: 50.5 g

Dodaj komentarz

Top