Przygotuj pyszny makaron ze szparagami i pieczarkami z dodatkiem aromatycznego sera! Ta lekka i zdrowa potrawa zachwyci nie tylko Twoje kubki smakowe, ale również dostarczy niezbędnych składników odżywczych.
Składniki na dwie porcje:
- Szparagi (240 g)
- Pieczarki (200 g)
- Makaron tagliatelle (140 g)
- Cebula (100 g)
- Czosnek (10 g)
- Olej rzeapkowy (10 g)
- Ser mozzarella (40 g)
- Śmietana 30% (40 g)
- Woda z makaronu (40 g)
- Ser typu feta (15 g)
- Bulion (5 g)
Sposób wykonania:
Na rozgrzaną patelnie dodaj olej, następnie posiekaną cebule i czosnek. Po chwili dodaj pokrojone szparagi, podsmaż chwile, dodaj wodę z makaronu oraz bulion. Duś pod przykryciem 5 minut, a następnie dodaj cienko pokrojone pieczarki i duś kolejne 5 minut. Dodaj śmietanę i ser mozzarella, poczekaj aż ser się rozpuści. Dodaj makaron i wszystko razem wymieszaj. Na wierzch dodaj ser typu feta.
Porcja (418 g) dostarcza 492 kcal
B:22.5 g T: 18.1 g W: 50.5 g