Makaron z pieczonymi pomidorami i pesto to szybkie i aromatyczne danie, które łączy w sobie soczyste, pieczone pomidory z intensywnym smakiem domowego pesto. Idealny na szybki obiad lub kolację, ten przepis zadowoli każdego miłośnika włoskiej kuchni. Sprawdź, jak łatwo przygotować ten wyjątkowy makaron w swoim domu!
Porcja dostarcza 478 kcal
B:17.7 g T. 17.8 g W:62.4
Składniki:
- makaron pełnoziarnisty (70 g)
- pesto z bazylii (5 g)
- pistacje (5 g)
- Natka pietruszki
- Ser typu feta (10 g)
- Pieczone pomidorki 🍅
- Pomidorki koktajlowe (150 g)
- Czosnek granulowany (10 g)
- Oliwa z oliwek (5 g)
- Sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania: do naczynia dodaj pomidorki, obrany czosnek i oliwę, Natrzyj warzywa oliwa, dopraw solą i pieprzem do smaku i piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 minut lub do momentu aż pomidorki zmiękną.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłóż na talerz, dodaj na wierzch pomidorki, pesto u pozostałe składniki. Smacznego!