Premiera e-booka: ekspresowa dieta pudełkowa w 3 wariantach kalorycznych 50% taniej

 Dni
 Godzin
 Minut

Makaron z pieczonymi pomidorkami, pesto i pistacjami

Makaron z pieczonymi pomidorami i pesto to szybkie i aromatyczne danie, które łączy w sobie soczyste, pieczone pomidory z intensywnym smakiem domowego pesto. Idealny na szybki obiad lub kolację, ten przepis zadowoli każdego miłośnika włoskiej kuchni. Sprawdź, jak łatwo przygotować ten wyjątkowy makaron w swoim domu!

Porcja dostarcza 478 kcal

B:17.7 g T. 17.8 g W:62.4 

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty (70 g)
  • pesto z bazylii (5 g)
  • pistacje (5 g)
  • Natka pietruszki 
  • Ser typu feta (10 g)
  • Pieczone pomidorki 🍅 
  • Pomidorki koktajlowe (150 g)
  • Czosnek granulowany (10 g)
  • Oliwa z oliwek (5 g)
  • Sól i pieprz do smaku 

Sposób wykonania: do naczynia dodaj pomidorki, obrany czosnek i oliwę, Natrzyj warzywa oliwa, dopraw solą i pieprzem do smaku i piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 minut lub do momentu aż pomidorki zmiękną. 

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłóż na talerz, dodaj na wierzch pomidorki, pesto u pozostałe składniki. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *