NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaMakaron z pieczonymi pomidorkami i fetą

Makaron z pieczonymi pomidorkami i fetą

Makaron z pieczonymi pomidorkami, czosnkiem i fetą. Jakie to jest dobre! Idealne danie, gdy nie chce Ci się gotować, a masz ochotę „na coś dobrego”

Porcja ze zdjęcia dostarcza 414 kcal (218g) B:15.7g T:13.6g W:55.3g Składniki na 3 porcje makaronu:

  • Pomidorki koktajlowe (300 g)
  • Makaron tagliatelle (200g)
  • Ser typu feta (50 g)
  • Czosnek (45 g)
  • Ser mozzarella (tarty) (40 g)
  • Oliwa z oliwek (20 g)
  • Świeża bazylia
  • Przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób wykonania: Do naczynia żaroodpornego dodaj pomidorki, ser typu feta oraz czosnek z odciętą górą. Wszystko zalej oliwą. Dopraw pieprzem. Piecz, w nagrzanym piekarniku do 200 stopni (góra-dół przez 30 minut). Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyjmij naczynie, dodaj do niego makaron, ser oraz porwaną bazylię. Czosnek ostudź i wyciśnij. Dopraw przyprawą oraz solą i pieprzem do smaku według własnych preferencji smakowych. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Dodaj komentarz

Top