NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaMakaron z pesto i pieczarkami

Makaron z pesto i pieczarkami

Składniki:

  • makaron (120g)
  • pieczarki (80g)
  • pesto z bazylii Rana z Biedry (40g)
  • sos sojowy (10 ml)
  • mozzarella (40 g)
  • oliwa z oliwek (5g)
  • 2 garście szpinaku (50g)

Sposób przygotowania: na oliwie podsmaż pieczarki, dodaj sos sojowy i smaż do miękkości. Zdejmij z patelni. Ugotowany makaron dodaj na patelnie z łyżką wody z makaronu, wymieszaj z pesto i dodaj ser. Na koniec dodaj 2 garście szpinaku. Trzymaj na patelni do momentu rozpuszczenia sera. Podawaj z pieczarkami. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jak potrzebujesz filmiku z wykonaniem, to jest w zakładce rolki na moim profilu .

Chyba to jeden z moich ulubionych bezmięsnych przepisów – mieści się w top 5. Napisz mi jakie Ty lubisz najbardziej przepisy bez mięsa. 

Porcja ze zdjęcia dostarcza 342 kcal (127.5g) B:15.3g T:17.6g W:45.4g

Dodaj komentarz

Top