
Makaron z halloumi
Makaron z domowym czerwonym pesto i serem halloumi w 15 minut.
Porcja dostarcza 536 kcal B:20g T:27.1g W:57.9g


Czerwone pesto (2 porcje po 40g):
- 4 sztuki suszonych pomidorów w zalewie oliwnej (28g)
- łyżka orzeszków pinii (lub innych, ale te do pesto są najlepsze) zrumienionych na patelni (20g)
- 1 mały ząbek czosnku (5g)
- łyżka startego parmezanu (20g)
- łyżka oleju z suszonych pomidorów lub oliwy extra vergine (10 ml)
- 1/3 łagodnej papryczki chili lub szczypta płatków chilli (szczypta)
Sposób wykonania: wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę.
Dodatki na 1 porcje:
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (60g)
Ser halloumi (30g) usmaż na suchej patelnie, dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor (3-4 minuty z każdej strony)
Sezamu (3g), pomidorki (40g), bazylia (5g)
0 Komentarze