NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaMakaron z halloumi

Makaron z halloumi

Makaron z domowym czerwonym pesto i serem halloumi w 15 minut.

Porcja dostarcza 536 kcal B:20g T:27.1g W:57.9g


Czerwone pesto (2 porcje po 40g):

  • 4 sztuki suszonych pomidorów w zalewie oliwnej (28g)
  • łyżka orzeszków pinii (lub innych, ale te do pesto są najlepsze) zrumienionych na patelni (20g)
  • 1 mały ząbek czosnku (5g)
  • łyżka startego parmezanu (20g)
  • łyżka oleju z suszonych pomidorów lub oliwy extra vergine (10 ml)
  • 1/3 łagodnej papryczki chili lub szczypta płatków chilli (szczypta)


Sposób wykonania: wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę.

Dodatki na 1 porcje:
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (60g)
Ser halloumi (30g) usmaż na suchej patelnie, dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor (3-4 minuty z każdej strony)
Sezamu (3g), pomidorki (40g), bazylia (5g)

Komentarze: 1

  • Ania

    Dzięki za przepis, naprawdę pyszne pesto!

Dodaj komentarz

Top