Makaron w kremowym sosie serowym z rukolą i pomidorkami w 12 minut.
Porcja ze zdjęcia ma 496 kcal (325 g)
B:29.5 g T:20.6 g W:48.9 g
Składniki na 1 porcję:
makaron spaghetti pełnoziarnisty (60 g)
parmezan (15 g)
2 jajka (100 g)
cebula dymka ( 52.5 g)
natka pietruszki (10 g)
łyżka oliwy z oliwek (5 g)
woda z makaronu (20 ml)
sól, pieprz
rukola (10 g)
pomidorki koktajlowe (70 g)
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną dodaj oliwę i pokrojony w kostkę cebulę.
Smaż ok. 5-7 minut. Następnie ugotowany makaron bez płukania dodaj na patelnię. Mieszaj razem cebulą i dodaj wodę z makaronu.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Mieszaj energicznie, aby jajko się nie ścięło. Wybierz odpowiedni poziom gęstości. Im dłużej będziesz mieszać, tym bardziej gęsty będzie sos. Ten makaron jest bardzo prosty, ale jak dasz mocny ogień lub przetrzymają jajko, to zrobi Ci się makaron z jajecznicą. Trzeba obserwować.