Kotleciki azjatyckie z ryżu
Czasami potrzebujemy szybkiego i smacznego pomysłu na obiad czy kolację. Te azjatyckie kotleciki są idealnym rozwiązaniem! W zaledwie 15 minut możesz przygotować te aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie, które zadowoli Twoje podniebienie.
Składniki (20 sztuk):
- Ryż brązowy gotowany (300 g)
- Cebula (100 g)
- Jajko (56 g)
- Łosoś wędzony (50 g)
- Marchew (45 g)
- Ser parmezan (30 g)
- Skrobia ziemniaczana (30 g)
- Olej rzepakowy (20 g)
- Natka pietruszki (12 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Przyprawy: curry, trawa cytrynowa, sos sojowy, kolendra, papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz – najlepiej użyj takie jakie lubisz i masz w domu.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszaj, usmaż na oleju z dwóch stron na złoty kolor (ok. 4 minuty na stronę na średnim ogniu) . Wykładam na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podaję z sosem sojowym, pomidorkami, rukolę i papryczkami.
Porcja 5 placków (162 g) dostarcza 247 kcal
B:10.2 g T:10.7 g 29.6 g
0 Komentarze