NatiBuczi
PrzepisyKasza i ryżKotleciki azjatyckie z ryżu

Kotleciki azjatyckie z ryżu

Czasami potrzebujemy szybkiego i smacznego pomysłu na obiad czy kolację. Te azjatyckie kotleciki są idealnym rozwiązaniem! W zaledwie 15 minut możesz przygotować te aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie, które zadowoli Twoje podniebienie.

Składniki (20 sztuk):

  • Ryż brązowy gotowany (300 g)
  • Cebula (100 g)
  • Jajko (56 g)
  • Łosoś wędzony (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Ser parmezan (30 g)
  • Skrobia ziemniaczana (30 g)
  • Olej rzepakowy (20 g)
  • Natka pietruszki (12 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Przyprawy: curry, trawa cytrynowa, sos sojowy, kolendra, papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz – najlepiej użyj takie jakie lubisz i masz w domu.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszaj, usmaż na oleju z dwóch stron na złoty kolor (ok. 4 minuty na stronę na średnim ogniu) . Wykładam na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podaję z sosem sojowym, pomidorkami, rukolę i papryczkami.

Porcja 5 placków (162 g) dostarcza 247 kcal

B:10.2 g T:10.7 g 29.6 g

Dodaj komentarz

Top