NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaKlasyczne zapiekanki z pieczarkami

Klasyczne zapiekanki z pieczarkami

Sztuka dostarcza 212 kcal (143g)
B:12.2g T:7.6g W:24.6g

Składniki na 4 sztuki:

  • bagietka (140g)
  • 8 pieczarek (160g)
  • ser żółty (80g)
  • passata pomidorowa (60g)
  • cebula (100g)
  • ketchup Kotlin 60% mniej kalorii
  • łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy (5g)
  • parmezan (10g)
  • świeża bazylia
  • przyprawa do pizzy/zapiekanek, sól i pieprz


Sposób wykonania:

  1. Bagietkę przeciąć na pół i na dwa. Zwilżyć wodą i wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) na 3 minuty.
  2. Następnie posmarować passata, nałożyć pieczarki usmażone na oleju z cebulą z dodatkiem przypraw oraz posypać tartym serem.
  3. Wsadzić do piekarnika w naczyniu lub na blaszkę na 5 minut lub aż ser się rozpuści. Polać keczupem i podawać ze świeżą bazylią.

Dodaj komentarz

Top