Sztuka dostarcza 212 kcal (143g)
B:12.2g T:7.6g W:24.6g
Składniki na 4 sztuki:
- bagietka (140g)
- 8 pieczarek (160g)
- ser żółty (80g)
- passata pomidorowa (60g)
- cebula (100g)
- ketchup Kotlin 60% mniej kalorii
- łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy (5g)
- parmezan (10g)
- świeża bazylia
- przyprawa do pizzy/zapiekanek, sól i pieprz
Sposób wykonania:
- Bagietkę przeciąć na pół i na dwa. Zwilżyć wodą i wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) na 3 minuty.
- Następnie posmarować passata, nałożyć pieczarki usmażone na oleju z cebulą z dodatkiem przypraw oraz posypać tartym serem.
- Wsadzić do piekarnika w naczyniu lub na blaszkę na 5 minut lub aż ser się rozpuści. Polać keczupem i podawać ze świeżą bazylią.