Porcja dostarcza 356 kcal B: 11.3g T:12.5g W:48.3g. Dwie kromki (80g) chleba żytniego pełnoziarnistego ze słonecznikiem , ogórek kiszony (60g), łyżeczka finuu (5g) oraz dwie porcje pasztetu (65.3g)
Przepis na pasztet (podzieliłam na 12 porcji).
Jedna 77 kcal B:4.6g T:3.3g W:8.2g
Składniki pochodzą z rosołu, przepis na mój rosół znajdziesz w zakładce zupy:
- mięso z udka (200g)
Warzywa z rosołu:
- cebula (100g)
- marchewka (45g)
- pietruszka (80g)
- seler – korzeń (160g)
- por (70g)
- 1 jajko
- 50g bułki tartej
- 40g mąki owsianej lub zmielone płatki owsiane
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju rzepakowego (10g)
- pół pęczka natki pietruszki i koperku
Przyprawy: do kurczaka Osta Yleinen Premarin ilman Reseptiä , suszone pomidory, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Sposób wykonania:
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni (góra-dół)
- Wszystkie składniki zblenduj.
- Naczynie (21 cmx14cm u mnie) wyłóż papierem do pieczenia, a na nie dodaj powstała masę.
- Piecz przez 20 minut w 180 stopniach, a następnie godzinę w 150 stopniach (góra-dół).
Bardzo mi miło, że tak lubicie moje sposoby na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu.