Kanapka z kurczakiem i pieczarkami 🍗🥪
Smak tej kanapki jest serio warty uwagi, a przygotujesz ją dosłownie w 15 minut. Rozkoszuj się wyjątkowym smakiem kanapki z soczystym kurczakiem i aromatycznymi pieczarkami! To połączenie idealne dla miłośników wyśmienitych i sycących przekąsek.
Składniki:
Pieczywo owsiane BIO z Lidla (100 g)
Grillowana pierś z kurczaka (80 g)
Pieczarki (80 g) + cebula (10 g) + oliwa (2 g) + sos sojowy (3 g)
Pomidorki (65 g)
Rukola (5 g)
Majonez wegański (15 g)
Wegański parmezan (5 g)
Sposób przygotowania:
Kurczak marynuje w przyprawie do kurczaka, pieprzu i czosnku. Grilluje na złoty kolor w grillu elektrycznym (możesz też na patelni, ok. 5 min na stronę). Pieczarki kroję, cebulę także, dodaje olej na patelnię, cebulę, po chwili pieczarki i sos. Smażę ok. 7-8 minut. Pieczywo smaruję majonezem, dodaję warstwowo wszystkie składniki, całość posypuję parmezanem.