NatiBuczi
PrzepisyKolacjeKanapka z cebularza

Kanapka z cebularza

Kanapka mojego dzieciństwa, którą uwielbiam do tej pory. Mój tata robił mi takie do szkoły. A jaki jest Twój smak dzieciństwa?


Składniki:

  • cebularz (100 g)
  • szynka wieprzowa (lub jaka lubisz) (30 g)
  • masło roślinne (5 g)
  • majonez (5 g) – ja używam wegańskiego z Biedronki, ma połowę mniej kalorii
  • ogórek kiszony (60 g)

Sposób przygotowania:

Cebularza kroję w poprzek. Smaruje masłem, dodaję szynkę, smaruję majonezem i układam na wierzchu pokrojonego w plastry kiszonego ogórka. Moje ulubione cebularze w Lublinie są z piekarni Orlikowski.


412 kcal
B:16.2 g T:27.6 g W:40.4 g

Dodaj komentarz

Top