Burger drwala na ostro po NatiBuczojsku w 15 minut.
Porcja ze zdjęcia (300g) dostarcza 664 kcal B:43.5g T:40.4g W:30.4g
Ten w maku ma 918 kcal, czyli ten ma 254 mniej kalorii . W ocenie smaku będę nieobiektywna, musisz spróbować.Chociaż z Waszych wiadomości wiem, że poprzedni burger inspirowany makiem smakuje nawet lepiej.
Składniki:
- wołowina (100 g)
- ser żółty salami w kawałku (50 g)
- bułki hamburgerowe (40 g)
- Boczek surowy wędzony (2 plastry, 22 g)
- Papryka Jalapeno w zalewie (20 g)
- Sałata lodowa (15 g)
- Olej rzepakowy (10 g)
- Tabasco Green Pepper Sauce (1 łyżeczka, 10 g)
- Jajko (10 g)
- Bułka tarta (8 g)
- Musztarda (5 g)
- Majonez (5 g)
- Ser parmezan (3 g)
- Cebula prażona (3 g)
Sposób wykonania:
- Wołowinę uformuj w kulkę. Na rozgrzana peronie dodaj łyżeczkę oleju oraz pół cebuli pokrojonej w pióra. Następnie kulkę wołowiny rozpłaszcz na burgera. Usmaż boczek razem z burgerem. Czas smażenia burgera dobierz do swoich preferencji- ja wybieram medium rare (4 minuty na stronę, mały ogień)
- Ser obtocz w jajku i bułce oraz usmaż na oleju.
- Sos: musztardę, majonez, tabasco, przyprawę do sałatek i dipów oraz pieprz czosnkowy wymieszaj na jednolitą masę.
- Bułki posyp kawałkiem bekonu i parmezanem. Przypiecz w piekarniku w 200 stopniach lub na suchej patelni, aby bekon i ser się rozpuścił.
- Ułóż wszystko warstwami. Smacznego.