Premiera e-booka: ekspresowa dieta pudełkowa w 3 wariantach kalorycznych 50% taniej

 Dni
 Godzin
 Minut

Kanapka drwala

Spis treści


Burger drwala na ostro po NatiBuczojsku w 15 minut.

Porcja ze zdjęcia (300g) dostarcza 664 kcal B:43.5g T:40.4g W:30.4g

Ten w maku ma 918 kcal, czyli ten ma 254 mniej kalorii . W ocenie smaku będę nieobiektywna, musisz spróbować.Chociaż z Waszych wiadomości wiem, że poprzedni burger inspirowany makiem smakuje nawet lepiej.

Składniki:

  • wołowina (100 g)
  • ser żółty salami w kawałku (50 g)
  • bułki hamburgerowe (40 g)
  • Boczek surowy wędzony (2 plastry, 22 g)
  • Papryka Jalapeno w zalewie (20 g)
  • Sałata lodowa (15 g)
  • Olej rzepakowy (10 g)
  • Tabasco Green Pepper Sauce (1 łyżeczka, 10 g)
  • Jajko (10 g)
  • Bułka tarta (8 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Majonez (5 g)
  • Ser parmezan (3 g)
  • Cebula prażona (3 g)

Sposób wykonania:

  • Wołowinę uformuj w kulkę. Na rozgrzana peronie dodaj łyżeczkę oleju oraz pół cebuli pokrojonej w pióra. Następnie kulkę wołowiny rozpłaszcz na burgera. Usmaż boczek razem z burgerem. Czas smażenia burgera dobierz do swoich preferencji- ja wybieram medium rare (4 minuty na stronę, mały ogień)
  • Ser obtocz w jajku i bułce oraz usmaż na oleju.
  • Sos: musztardę, majonez, tabasco, przyprawę do sałatek i dipów oraz pieprz czosnkowy wymieszaj na jednolitą masę.
  • Bułki posyp kawałkiem bekonu i parmezanem. Przypiecz w piekarniku w 200 stopniach lub na suchej patelni, aby bekon i ser się rozpuścił.
  • Ułóż wszystko warstwami. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *