Ciasto jednoporcjowe – waniliowo-bananowe z czekoladą
Całe ciasto ma 697 kcal (392 g)
B: 42.1 g T:23.9 g W:80.9 g
Składniki:
- Płatki owsiane błyskawiczne (40 g)
- Skyr waniliowy (150 g)
- Odżywka białkowa (20 g)
- Banan (100 g)
- Olej rzepakowy (10 ml)
- Cukier wanilinowy (5 g)
- Gorzka czekolada (10 g)
- Jajko (56 g)
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ze sobą zblenduj poza czekoladą. Czekolade posiekaj i dodaj do ciasta , wymieszaj. Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia (15x15x6, 600ml) i wylej ciasto do foremki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez 30 minut. Składniki mają być w temperaturze pokojowej. Nie otwieramy piekarnika, bo ciasto może nie wyrosnąć.