NatiBuczi
PrzepisyBez mięsaDomowa surówka

Domowa surówka

Porcja (59 g) dostarcza 45 kcal
B:0.9 g T:3.1 g W:4.2 g

Składniki na 10 porcji :

  • kapusta (400 g)
  • marchew (90 g)
  • cebula (55 g)
  • natka pietruszki (10 g)
  • olej lniany (30 g)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania :

Kapustę oraz marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko połączyć w misce. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodaj sól, pieprz, olej lniany, a także sok z cytryny.

Surówka idealnie sprawdzi się jaki dodatek do wielu dań – do kebaba, do jajka sadzonego z ziemniakami, do ryby, dań w azjatyckim stylu i z czymkolwiek masz ochotę.

Zdrowy przepis, który warto wykorzystać jako sposób do jedzenia większej ilości warzyw. Mikrobiota Twoich jelit Ci podziękuje 😍.

Dodaj komentarz

Top