
Domowa surówka
Porcja (59 g) dostarcza 45 kcal
B:0.9 g T:3.1 g W:4.2 g
Składniki na 10 porcji :
- kapusta (400 g)
- marchew (90 g)
- cebula (55 g)
- natka pietruszki (10 g)
- olej lniany (30 g)
- sól i pieprz
Sposób przygotowania :
Kapustę oraz marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko połączyć w misce. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodaj sól, pieprz, olej lniany, a także sok z cytryny.
Surówka idealnie sprawdzi się jaki dodatek do wielu dań – do kebaba, do jajka sadzonego z ziemniakami, do ryby, dań w azjatyckim stylu i z czymkolwiek masz ochotę.
Zdrowy przepis, który warto wykorzystać jako sposób do jedzenia większej ilości warzyw. Mikrobiota Twoich jelit Ci podziękuje 😍.


0 Komentarze