Przekonaj się, jak prosto można stworzyć prawdziwe kulinarne arcydzieło w swojej własnej kuchni! Wypróbuj nasz przepis na chałkę z domowym dżemem i karmelizowanymi brzoskwiniami i zanurz się w oceanie smaków i aromatów, które rozbudzą Twoje kubki smakowe.
Składniki na 1 porcję:
- chałka (60 g)
- dżem wiśniowy (robię sama, przepis na moje dżemy masz podlinkowy poniżej – dżemy robię sposobem dla leniwych, ale dzięki temu mam już 5 smaków🙈) (60 g)
- 2 nektarynki (230 g)
- erytrytol (5 g)
- olej (5 g)
- płatki migdałów (10 g)
- mięta
Sposób przygotowania:
Na patelnię dodaj olej, po chwili dodaj nektarynki i ertrytol. Moższ też dodać odrobinę wody – dosłownie małą łyżeczkę. SCzas smażenia nektarynek dostosuj do swoich preferencji . Ja lubię chrupiące, smażyłam ok. 5 minut (3 minuty pod przykryciem). Chałkę podgrzewam na tej samej patelni, aby przeszła smakiem owoców. Smaruję dżemem, dodaje płatki migdałów, następnie nektarynki i dekoruje listkami mięty.
https://natibuczi.pl/domowe-dzemy