NatiBuczi
PrzepisyDeseryChałka z karmelizowanymi brzoskwiniami

Chałka z karmelizowanymi brzoskwiniami

Przekonaj się, jak prosto można stworzyć prawdziwe kulinarne arcydzieło w swojej własnej kuchni! Wypróbuj nasz przepis na chałkę z domowym dżemem i karmelizowanymi brzoskwiniami i zanurz się w oceanie smaków i aromatów, które rozbudzą Twoje kubki smakowe.

Składniki na 1 porcję:

  • chałka (60 g)
  • dżem wiśniowy (robię sama, przepis na moje dżemy masz podlinkowy poniżej – dżemy robię sposobem dla leniwych, ale dzięki temu mam już 5 smaków🙈) (60 g)
  • 2 nektarynki (230 g)
  • erytrytol (5 g)
  • olej (5 g)
  • płatki migdałów (10 g)
  • mięta

Sposób przygotowania:

Na patelnię dodaj olej, po chwili dodaj nektarynki i ertrytol. Moższ też dodać odrobinę wody – dosłownie małą łyżeczkę. SCzas smażenia nektarynek dostosuj do swoich preferencji . Ja lubię chrupiące, smażyłam ok. 5 minut (3 minuty pod przykryciem). Chałkę podgrzewam na tej samej patelni, aby przeszła smakiem owoców. Smaruję dżemem, dodaje płatki migdałów, następnie nektarynki i dekoruje listkami mięty.

Dodaj komentarz

Top