Porcja ze zdjęcia (300g) dostarcz 424 kcal B:25.8g T:22.2g W:31g
—
Składniki:
☑️bajgiel lub bułka z sezamem (60g)
☑️2 listki sałaty (10g)
☑️plaster szynki z piersi kurczaka (15g)
☑️2 pieczarki (40g) + łyżeczka sosu sojowego
☑️jajko (56g) + łyżeczka oleju rzepakowego (5g) do smażenia jajka i pieczarek
☑️mozzarella (30g)
☑️4 pomidory koktajlowe (80g)
—
Na rozgrzaną patelnie dodaj olej, wbij jajko na jedną polowe na druga daj pokrojone pieczarki i polej je sosem sojowym. Smaż jajko do momentu uzyskania pożądanej konsystencji żółtka (ja lubię półpłynne) a pieczarki ok.5 minut. Na koniec dodaje pieprz na do jajka i pieczarek. Bajgla na chwile wrzucam na patelnie po jajku i pieczarkach i podgrzewam z dwóch stron. Układam wszystkie składniki warstwowo. Wszystko posypuje parmezanem.