Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Krem z dyni to jeden z moich ulubionych kremów, jednak musi być dobrze doprawiony i z dodatkiem prażonych ziaren. Wszystkie składniki kupiłam w @lidlpolska Jesień w tym roku nas rozpieszcza, jednak nie wiem jak Tobie, ale mi od września chce się na nowo zup. Zupy cenie sobie za to, że zawsze dobrze smakują po odgrzaniu, mają mało kalorii, a w dodatku mamy posiłek w lodówce i nie grozi nam podjadanie .

Dynię warto jeść między innymi dlatego, że jest ona źródłem witaminy C, potasu, przeciwutleniaczy i błonnika, który mój organizm uwielbia - im więcej, tym lepiej.

Jedna porcja zupy ma tylko 80 kcal - z mojego przepisu wychodzi 6 porcji jak ze zdjęcia. Oddzielnie doliczamy dodatki - 5g pestek dyni i 5g pestek słonecznika raz plasterek szynki parmeńskiej.

 

Porcja ze zdjęcia z dodatkami ma 174 kcal

B:10.1g T:7.6g W:19.5g

 

 

Zupa krem z dyni z pestkami dyni i słonecznika oraz plastrem szynki parmeńskiej

11 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: