Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Zielona sałatka z tortellini, tofu, bobem, fasolką, suszonymi pomidorami, rukolą oraz oliwą. Sałatkę można zabrać ze sobą do pracy lub zjeść na obiad czy kolację.

Porcja ze zdjęcia to tylko 300 kcal
B: 17.4g T.10.6g W: 36g

Przepis na 4 porcje jak ze zdjęcia:

  1. 60g (pół opakowania) tortellini szpinak + czosnek (w składzie są jaja) lub zwykły makaron, bez jajek, gdy chcesz zrobić w wersji wegańskiej
  2. Bób mrożony 210g - 3 garście
  3. Fasolka szparagowa - 200g - 3 garście (gotujemy i bób i fasolkę - ja ugotowałam razem, bób wrzuciłam do wrzątku 5 min wcześniej)
  4. Suszone pomidory (w zalewie maja dużo więcej kcal, ja wybrałam bez zalewy) - 5 plastrów
  5. Tofu wędzone - opakowanie (Lidl) - marynuję w 1 łyżeczce oliwy z oliwek i przyprawiam (gyros, papryka wędzona, czosnek gran., sól, pieprz)
  6. Tofu smażę na rozgrzanej patelni z dwóch stron ok. 3 min na stronę.
  7. Rukola - ona prawie nie ma kcal, więc daj ile chcesz
  8. Oliwa z oliwek - 1 łyżka


Gotowe!

 

 

Zielona sałatka z tortellini

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: