Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Wiosenna sałatka ze szparagami i fetą w 10 minut

Porcja ze zdjęcia (620g) dostarcza 332 kcal

B:16g T:19.3g W:23.9g

Składniki:

  • szparagi (270g)
  • pomidor koktajlowy (160g)
  • pesto z bazylii (Rana) (10g)
  • pestki dyni i słonecznika (10g)
  • oliwki zielone (30g)
  • 2 plastry sera typu feta półtłustego (40g)
  • przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz pieprz


Ta sałatka jest idealna do grilla, na obiad czy kolacje. Zdrowa, pyszna i mega szybka w wykonaniu.

Sposób wykonania:

  1. Szparagi ugotuj w wodzie lub na parze (4 minuty).
  2. Ser pokrój, warzywa również.
  3. Pestki podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
  4. Wszystko ułóż na talerzu.


Feta, pestki, szparagi i pesto to taki smak, że musiałam od razu Wam dodać przepis. A ta sałatka powstała dzisiaj przypadkiem, bo musiałam wykorzystać szparagi i ser z terminem do jutra.

Daj znać jakie przepisy i Ciebie powstały przypadkiem, bo u mnie same najlepsze przepisy powstają przypadkiem.

Miłego dnia i weekendu!

 

 

Wiosenna sałatka ze szparagami i fetą

20 maja 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: