Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Warstwowa sałatka z tuńczykiem w 15 minut.

Ta sałatka jest moją ulubioną sałatką zarówno na imprezy, jakk przekąska, ale też do zabrania ze sobą do szkoły/pracy.

Zawartość z miski dzielę na 6 porcji.
Porcja dostarcza 229 kcal (179g)
B:13.9g T:6.8g W:27.9g

Składniki podałam na drugim zdjęciu. Przesuń po zdjęciu palcem w lewo.

Sposób przygotowania:

  1. Ryż i jajka gotujemy. Następnie ryż studzimy, a jajka kroimy na drobną kosteczkę.
  2. Gdy ryż i jajka się gotują, kroimy w kosteczkę ogórka kiszonego i robimy sos.
  3. Sos: łyżka majonezu, 3 łyżki skyru/jogurtu naturalnego, pieprz, sól, czosnek granulowany, natka pietruszki suszona lub świeża.
  4. Sałatkę ułożyłam warstwowo - ryż, ogórek kiszony, tuńczyk, groszek, kukurydza jajko. Wszystko posypałam suszoną natką pietruszki i suszonymi pomidorami.


Jeżeli lubisz tuńczyka, na pewno będzie Ci smakowała ta sałatka.

 

 

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: