Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.


Wafle z trzema rodzajami nadzienia, które smakują tak, jak sobie to wyśniłam.


Te wafle mi się przyśniły, autentycznie. Chciałam wam zrobić fit babkę, ale wyszły mi takie dwa zakalce... zarzućmy kurtynę milczenia. Więc rehabilituje się waflami, które wyjdą każdemu, a smakują rewelacyjnie.

Niby kajmak, niby nutella, a jeden kawałek ma tylko 57 kcal

B:1.4g T:1.5g W:9.4g (jeden kawałek waży 17g) a wyszło mi takich 42 sztuki.

Składniki:

  • opakowanie wafli (160g), ja kupiłam w Lidlu, jak cofniesz się jeden post to zobaczysz jakie
  • 3 łyżki nutelli (40g)
  • 3 łyżki masła orzechowego (40g)
  • puszka masy kajmakowej (460g)


Sposób wykonania:

  1. Kajmak dzielimy na pół i rozsmarowujemy na dwóch waflach, jeden dajemy na górę, a drugi przyklejamy na dół, a miedzy kajmak dajemy warstwę z nutelli i ostatni wafel smarujemy masłem orzechowym.
  2. 1 warstwa - kajmak, 2 warstwa - nutella, 3 warstwa - masło orzechowe, 4 warstwa - kajmak
  3. Do rozsmarowywania polecam silikonową szpatułkę. Wafle zwijam ciasno w folię spożywczą i chowam na kilka godzin do lodówki. Przygniotłam jeszcze wafle dwoma twarożkami po bogach, aby nie wstawały i dobrze się skleiły.


To jest takie dobre! Jak nie masz pomysłu na ciasta, albo też nie masz ręki do babek to leć po składniki i rób wafle. Są przepyszne!

Zdrowych, spokojnych świąt kochani! Bez zbędnych pytań - kiedy znajdziesz sobie chłopaka, kiedy ślub, kiedy dziecko, kiedy kolejne dziecko, kiedy znajdziesz lepszą pracę itd. Życzę sobie i Tobie dużo cierpliwości do tego typu pytań i pozostania przy sobie. To Twoje życie i nie masz obowiązku żyć według cudzych wartości. Masz prawo wyznawać swoje.

Ściskam najmocniej!

 

 

Wafle z trzema rodzajami nadzienia

15 kwietnia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: