Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Całość dostarcza (6 kawałków - jeden 38g) 525 kcal

B:25.4g T:14.2g 71.8g

Składniki:

  • jeden spód do pizzy GustoBello (140g)
  • 4 cienkie plastry szynki wieprzowej wędzonej (30g)
  • ser mozzarella light (40g)
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego (15g)
  • ulubiona przyprawa (u mnie do pizzy i zapiekanek kupiona na targu)


Sposób wykonania:

  1. Połowę placka smarujemy koncentratem, dodajemy przyprawę, układamy wędlinę oraz porwaną mozzarellę.
  2. Przykrywamy drugą połową i wkładamy do grilla elektrycznego, tostera lub na patelnie.
  3. Jeżeli wybierzesz patelnię, to polecam smażyć z dwóch stron na suchej patelni na najmniejszym ogniu pod przykryciem, ok. 3 minuty na stronę lub aż ser się rozpuści.
  4. W grillu/tosterze robimy aż będzie przypieczone jak na zdjęciu. Kroimy na trójkąty. Podawaj z ulubionymi sezonowymi warzywkami.
  5. Spód do pizzy ma dużo lepszy skład niż chleb tostowy. Polecam!

 

 

Tosty w innej odsłonie - propozycja na śniadanie w 10 minut

12 sierpnia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: