Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Tortellini ze szpinakiem i ricottą w towarzystwie kurek i pomidorków oraz serem grana padano w 10 minut.

Porcja ze ze zdjęcia (300g) dostarcza 457 kcal
B:14.3 T:20.7 W:51.8g

Produkty na dwie porcje:

  • opakowanie świeżego tortellini Rana ze szpinakiem i ricottą
  • 100g kurek
  • pół cebuli
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • ser grana padano/parmezan
  • 20g masła
  • kiełki i rukola dla dekoracji
  • przyprawy są z Lidla lub Kauflandu: czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z chilli #kotanyi i pieprz


Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuszczam masło, zmniejszam ogień i dodaję drobno pokrojoną cebulę, po ok. 2 minutach pomidorki i kurki. Dodaję przyprawy (po szczypcie) i przykrywam patelnię. Duszę ok.6-8 minut.
  2. Tortellini gotuję według wskazówek na opakowaniu.
  3. Wykładam na talerz i posypuję serem. Dodajemy kiełki i rukolę. Zajadamy ze smakiem mmmm.

 

 

Tortellini ze szpinakiem, ricottą i kurkami

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: