Tortellini ze szpinakiem i ricottą w towarzystwie kurek i pomidorków oraz serem grana padano w 10 minut
Porcja ze ze zdjęcia (300g) dostarcza 457 kcal
B:14.3 T:20.7 W:51.8g
Produkty na dwie porcje:
- opakowanie świeżego tortellini Rana ze szpinakiem i ricottą
- 100g kurek
- pół cebuli
- 10 pomidorków koktajlowych
- ser grana padano/parmezan
- 20g masła
- kiełki i rukola dla dekoracji
- i pieprz #kotanyi przyprawy są z Lidla lub Kauflandu: czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z chilli
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni rozpuszczam masło, zmniejszam ogień i dodaję drobno pokrojoną cebulę, po ok. 2 minutach pomidorki i kurki. Dodaję przyprawy (po szczypcie) i przykrywam patelnię. Duszę ok. 6-8 minut.
- Tortellini gotuję według wskazówek na opakowaniu.
- Wykładam na talerz i posypuję serem. Dodajemy kiełki i rukolę. Zajadamy ze smakiem.
Jakie to było pyszne! U mnie faza na kurki trwa. Na wczorajszych zakupach w Lidlu znowu kupiłam, więc poza zupą kurkową wpadnie jeszcze niedługo jakiś przepisik z tymi pysznymi grzybami.
