Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Tortellini ze szpinakiem i ricottą w towarzystwie kurek i pomidorków oraz serem grana padano w 10 minut

Porcja ze ze zdjęcia (300g) dostarcza 457 kcal
B:14.3 T:20.7 W:51.8g

Produkty na dwie porcje:

  • opakowanie świeżego tortellini Rana ze szpinakiem i ricottą
  • 100g kurek
  • pół cebuli
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • ser grana padano/parmezan
  • 20g masła
  • kiełki i rukola dla dekoracji
  • i pieprz #kotanyi przyprawy są z Lidla lub Kauflandu: czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z chilli


Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuszczam masło, zmniejszam ogień i dodaję drobno pokrojoną cebulę, po ok. 2 minutach pomidorki i kurki. Dodaję przyprawy (po szczypcie) i przykrywam patelnię. Duszę ok. 6-8 minut.
  2. Tortellini gotuję według wskazówek na opakowaniu.
  3. Wykładam na talerz i posypuję serem. Dodajemy kiełki i rukolę. Zajadamy ze smakiem.


Jakie to było pyszne! U mnie faza na kurki trwa. Na wczorajszych zakupach w Lidlu znowu kupiłam, więc poza zupą kurkową wpadnie jeszcze niedługo jakiś przepisik z tymi pysznymi grzybami.

 

 

Tortellini ze szpinakiem i ricottą

11 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: