Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Tagliatelle z domowym zielonym pesto, indykiem, suszonymi pomidorami, brokułek i serem feta w 20 minut.

Makaron jak dla mnie to zawsze spoko opcja, gdy nie mam czasu. Makaron się gotuje, brokuły również przez 10 min, indyk w się smaży, a pomidory i ser kroję. Wszystko w międzyczasie.

 

Przepis:

  • pesto z liści rzodkiewki (pęczek)
  • pietruszka (pęczek)
  • czosnek (3 ząbki)
  • sok z cytryny (1/3 sztuki)
  • oliwa (3 łyżki)


Gdy kupujesz rzodkiewkę, to spróbuj wykorzystać te liście w pesto. To skarbnica witamin, która m.in:

  • działa przeciwzapalnie;
  • wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe;
  • oczyszcza organizm z toksyn;
  • wspomaga trawienie;
  • przyspiesza przemianę materii;
  • odtruwa
  • wzmacnia odporność
  • wspomaga leczenie

 

Sposób przygotowania:

  1. Indyka zamarynowałam na wieczór w przyprawach - włoskie, papryka słodka, gyros, czosnek granulowany, sól, pieprz. Do tego dałam łyżeczkę oleju rzepakowego, aby przyprawy się lepiej przykleiły.
  2. Indyka delikatnie podsmażam z dwóch stron, a następnie zalewam 200 ml wody i duszę na patelni pod przykryciem ok. 7 min. Jest wtedy bardziej soczysty.


Mężowi, mojej przyjaciółce i mi smakowało. Wam też powinno.

 

 

Tagliatelle z pesto, indykiem i brokułem

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: