Tagliatelle z chrupiącym kurczakiem, pieczarkami, prosciutto crudo i szczypiorkiem
Porcja ze zdjęcia ma 558kcal
B:32.2g T:18.8g W:62.8g
Lepszego makaronu, to ja dawno nie jadłam.
Przepis:
- 60g polędwiczek z kurczaka
- przyprawa kurczak złocisty Kamis i pieprz
- 20g panierki klasycznej Lidl
- jajko do obtoczenia
Sposób przygotowania:
- Kurczaka przyprawiamy, obtaczamy w jajku i panierce, oraz smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (0.5 łyżka) z dwóch stron na złoty kolor na wolnym ogniu.
- Gotujemy 70g makaronu wstęgi jajeczny Polmak.
- 4 pieczarki i 0.3 cebuli kroimy i podsmażamy na patelni po kurczaku do pieczarek dodajemy makaron oraz łyżkę jogurtu naturalnego i szczypiorek.
- Wykładamy na talerz, dodajemy plaster szynki prosciutto crudo, pomidora, możesz posypać serem, dodajemy kurczaka i przyprawę Kamis suszone pomidory i pieprz.
Gotowe!
