Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Tagliatelle z chrupiącym kurczakiem, pieczarkami, prosciutto crudo i szczypiorkiem

Porcja ze zdjęcia ma 558kcal
B:32.2g T:18.8g W:62.8g

Lepszego makaronu, to ja dawno nie jadłam.

Przepis:

  • 60g polędwiczek z kurczaka
  • przyprawa kurczak złocisty Kamis i pieprz
  • 20g panierki klasycznej Lidl
  • jajko do obtoczenia

 

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka przyprawiamy, obtaczamy w jajku i panierce, oraz smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (0.5 łyżka) z dwóch stron na złoty kolor na wolnym ogniu.
  2. Gotujemy 70g makaronu wstęgi jajeczny Polmak.
  3. 4 pieczarki i 0.3 cebuli kroimy i podsmażamy na patelni po kurczaku do pieczarek dodajemy makaron oraz łyżkę jogurtu naturalnego i szczypiorek.
  4. Wykładamy na talerz, dodajemy plaster szynki prosciutto crudo, pomidora, możesz posypać serem, dodajemy kurczaka i przyprawę Kamis suszone pomidory i pieprz.


Gotowe!

 

 

Tagliatelle z chrupiącym kurczakiem

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: